Uniunea Europeană va decide până la sfârșitul săptămânii dacă este posibil un nou acord privind Brexit-ul, i-a transmis președintele francez Emmanuel Macron premierului britanic Boris Johnson, relatează BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Președintele Macron a precizat că discuțiile trebuie să vizeze, în această etapă, în ce măsură o înțelegere ar respecta principiile UE, în timp ce premierul Marii Britanii insistă că liderii de la Bruxelles nu ar trebui să își facă prea multe iluzii cu privire la o nouă amânare a ieșirii din blocul comunitar dincolo de data stabilită de 31 octombrie.

Cu toate acestea, legea îl obligă să ceară o nouă amânare în cazul în care nu este convenit un acord până la data de 19 octombrie (acordul trebuie să aibă și aprobarea Parlamentului de la Londra).

Boris Johnson i-a transmis președintelui Franței, în convorbirea telefonică avută că, în opinia sa, este posibilă o înțelegere, adăugând însă că UE ar trebui să accepte un compromis.

Luni, consilierul premierului Johnson, David Frost, va avea discuții cu reprezentanții Comisiei Europene, în timp ce ministrul privind Brexitul, Stephen Barclay, se va afla într-un turneu prin capitalele europene.