Un american din statul Texas a supraviețuit după ce a fost lovit de trăsnet în timp ce își plimba cei trei câini. Descărcarea electrică i-a ars hainele de pe el și i-a aruncat ciorapii și pantofii din picioare, potrivit CNN.

TexasFoto: Captura YouTube

El a fost salvat datorită intervenției rapide a unui asistent de la un spital veterinar din apropiere și a unui trecător, amândoi făcându-i imediat victimei manevre de resuscitare, transmite televiziunea locală WJLA.

Imaginile filmate de camera de supraveghere a Spitalului Veterinar Stuebner Airline din orașul Spring arată cum bărbatul a fost trântit la pământ de trăsnet.

Corey Hart a povestit pentru publicația Storyful că era în mașină și o aștepta pe fiica sa, angajată la spitalul veterinar, când a văzut o lumină puternică și a auzit un ”sunet incredibil de puternic”. Apoi a observat trei câini fugind prin parcare și, imediat, pe stăpânul acestora, Alex Coreas, întins pe ciment, în ploaie.

Hart s-a dus până la el, a văzut că nu respiră, apoi a apelat la Bill Wiiliams, asistent la spital, care a început imediat manevrele de resuscitare. Hart și Williams i-au făcut pe rând masaj cardiac, fiind ajutați și de o altă ngajată a unității veterinare, Cristy Mittler.

Până la urmă, Coreas a început să dea semne de viață și a început să respire din nou când a sosit ambulanța. Hart a refuzat să-și aroge meritele pentru salvarea lui Coreas. ”Nu am fost eu, a fost Dumnezeu”, a declarat el, explicând că nu trebuia să fie în acel loc în ziua aceea și că zona, în general, este pustie.

Corea a fost dus la spitalul Memorial Hermann, unde este pe cale de însănătoșire. Familia sa a înființat o pagină de donații pentru acoperirea costurilor spitalizării, precizând că bărbatul a suferit ”răni foarte serioase”. Ei spun că ”hainele i-au luat foc din cauza fulgerului, iar pantofii i-au zburat din picioare”.

Câinii care fugiseră speriați de trăsnet au fost găsiți ulterior, mai precizează WJLA.

Atenție, imagini cu posibil impact emoțional: