Patru persoane rănite în accidentul din această dimineață din Ialomița sunt internate în spitale de București, iar alte două vor fi aduse în Capitală, potrivit Ministerului Sănătății.

Accident IalomitaFoto: ISU Ialomita

Spitalul Floreasca:

1. Femeie, 39 ani: politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, traumatism abdominal cu hemoperitoneu masiv prin ruptură de splină gradul 5 (explozie). Traumatism de bazin cu luxație coxofemurală stânga. A mers din UPU direct la sala de operație pentru că era instabilă hemodinamic. E stabilă hemodinamic și după intervenția abdominală și reducerea de luxație de șold, a mers către CT pentru bilanț complet. Rămâne internată în AȚI.

2. Femeie, 45 ani: Politraumatism, traumatism cranio-cerebral, traumatism toracic cu facturi costale multiple bilaterale, fractură de vertebră toracala 2, hemotorax drept minim, traumatism abdominal cu contuzie renală dreapta, fractură de bazin complexă, fractură de peroneu stâng, luxație radius stâng. E stabilă hemodinamic. Merge în AȚI.

Spitalul Bagdasar Arseni:

1. Femeie 30 ani, scalp, fracturi oase nazale, internată pe chirurgie plastică;

2. Femeie, 41 ani, operată de fractură de splină, diafragmă, hemotorax drenat, în final de intervenție pentru șold dislocat;

3. Femeie, 19 ani, fractură coloană T3-T5, în curs de transfer cu elicopterul;

4. S-a dat acordul de transfer și pentru cel de-al patrulea pacient, tot o femeie, 53 ani, cu fractură coloana T7-T8.

La Spitalul Bagdasar Arseni au fost chemate cadre medicale de acasă pentru suplimentarea efectivelor pentru a-i primi pe cei doi care urmează să ajungă

---------

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, sâmbătă, referitor la accidentul din Ialomița, că sunt câte două victime la spitalele Floreasca și Bagdasar Arseni, care se află în stare stabilă, iar un al cincilea pacient va fi adus cu elicopterul de la Slobozia la București pentru o intervenție, transmite Mediafax.

"Pacienții internați la Bagdasar Arseni au următoarea stare, de fapt o pacientă de 42 de ani, care în aceste momente este în sala de operații pentru o ruptură de splină, va rămâne internată la Secția de Chirurgie Generală, o altă pacientă de 30 de ani a cărei stare este stabilă, ea va rămâne probabil internată pe Secția de Chirurgie Platsică, prezentând o plagă facială", a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Ministrul Sănătății a anunțat că un al treilea pacient urmează să fie adus cu elicopterul de la Slobozia. "Acolo a fost operat pentru o fractură de splină, dar pentru că prezintă o fractură de coloană vertebrală, va fi adus la Spitalul Bagdasar Arseni", a completat Pintea.

Alți doi răniți sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

"La Spitalul Floreasca se află internate două paciente, o pacientă de 39 de ani, cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, toracic, care din Unitatea de Primiri Urgențe a intrat direct în sala de operații pentru că era instabilă hemodinamic. În acest moment, este stabilă hemodianmic și va merge la CT (Computer Tomograf -n.r.) pentru investigații complete. Pacienta a doua de la Floreasca, 45 de ani, este stabilă hemodinamic, dar va merge în Terapie Intensivă, pentru că prezintă un politraumatism, un traumatism cranio-cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu este foarte bună", a conchis Sorina Pintea.

Bilanțul final al accidentului rutier produs în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița arată că 10 oameni au murit și șapte au fost răniți. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce TIR-ul a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă.