​Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, spune că pe autostrada Sebeş-Sibiu - unde carosabilul "se scufundă” la câteva sute de metri de locul în care drumul a fost demolat și reconstruit acum trei ani - se va interveni direct pentru stabilizarea porţiunii pe care a apărut o problemă de tasare în zona Sălişte, iar în prima fază acolo va fi construit un zid de sprijin. El nu a exclus să mai apară probleme şi pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, în prezent închis traficului.

tasare drumFoto: RRA

"Se va interveni, va fi făcut un zid de sprijin. Am înţeles că s-a luat legătura cu prefectul judeţului pentru a emite un ordin de calamitate, pentru a se putea interveni direct. Că dacă stăm să aşteptăm o procedură de licitaţie, s-ar putea să avanseze acea fisură. Aşteptăm să iasă ordinul prefectului şi, cu siguranţă, va interveni compania, printr-o firmă specializată, să lucreze. Se poate lucra şi acum, pe perioada sezonului rece, pentru că vorbim de un zid de sprijin pentru a stabiliza acea porţiune. După aceea se va interveni şi la corpul autostrăzii pentru a se face lucrările", a spus Răzvan Cuc, la Deva, potrivit Agerpres.

El a criticat modul în care a fost recepţionat lotul de autostradă dintre Sebeş-Sibiu, spunând că ar fi trebuit făcută o expertiză, dacă se ştia că sunt probleme legate de calitatea lucrărilor și dă vina pe Victor Ponta.

"Referitor la (autostrada, n.r.) Sibiu-Orăştie, aş vrea să vedeţi ce înseamnă să te grăbeşti să dai în folosinţă un lot unde ştii că sunt probleme de calitate şi să nu faci o expertiză. Pentru că dacă se făcea expertiza la momentul acela, se putea interveni în punctele unde acum vedem că sunt probleme. Dar probabil aşa a vrut Victor Ponta în acel moment, din punct de vedere electoral, să inaugureze un lot de autostradă, ca să dea bine", a declarat ministrul.

El nu a exclus să mai apară probleme şi pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, în prezent închis traficului.

"O să vedeţi şi pe lotul 3 de la Lugoj-Deva. Probleme nu vor fi numai la kilometrul 56, probleme vor fi şi în alte zone. Numai că, în momentul de faţă, noi făcând expertiza, identificăm acele puncte nevralgice şi intervenim ca să nu ajungem în punctul în care suntem acum, acolo", a spus Cuc.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis, în 1 octombrie, restricţionarea circulaţiei la o viteză de 60 km/h pe ambele benzi de circulaţie, la kilometrul 276 al autostrăzii A1 Sibiu - Sebeş, în zona Sălişte, din cauza unor tasări. Acolo, la câteva sute de metri de locul în care în urmă cu trei ani 200 de metri au fost demolați și reconstruiți, carosabilul a început să se taseze, adâncimea fiind de aproape șapte centimetri pe ambele sensuri. Zona este semnalizată.