Ion Iliescu s-a prezentat, vineri, la Spitalul Elias din Capitală, din cauza problemelor cardiace mai vechi, iar medicii au decis să îl interneze pe fostul președinte, potrivit reprezentanților unității medicale.

Ion Iliescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Spitalul Elias a anunțat, printr-un comunicat de presă semnat de managerul Mugur Ardelean, că Ion Iliescu s-a prezentat astăzi la unitatea spitalicească pentru probleme cardiace mai vechi.

"Investigațiile efectuate în urgență au confirmat existența unei suferințe, motiv pentru care s-a decis internarea în vederea tratamentului de specialitate", a anunțat spitalul.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, a declarat pentru Agerpres că Ion Iliescu este "conştient și cooperant".

"Problemele dânsului cardiace mai vechi suferă o nouă decompensare şi s-a hotărât rămânerea în spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament. Profesorul Bălănescu, şeful Cardiologiei, a stat de vorbă cu dânsul. Au hotărât împreună că este mai prudent să rămână în spital. Este conştient, cooperant, acelaşi Ion Iliescu pe care îl ştie toată lumea", a afirmat medicul.

Fostul președinte a ajuns și în iunie la Spitalul Universitar de Urgență Elias din Capitală pentru un control de rutină.

Ion Iliescu a fost operat, la începutul lunii aprilie, de ericardită lichidiană - tamponadă cardiacă, la Spitatul C.C. Iliescu din Capitală. Fostul preşedinte are 89 de ani şi a mai fost operat la inimă, fiindu-i montate câteva stenturi. Una dintre operaţii a fost făcută la Paris, în 2007.