​​Premierul Viorica Dăncilă va trimite vineri noi propuneri de miniştri interimari preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse guvernamentale. Propunerile sunt următoarele: Gabriel Leș la Interne, Daniel Suciu la Justiție, Nicolae Hurduc la Educație, Alexandru Petrescu la parteneriate strategice, Niculae Bădălău la Energie, Radu Oprea la relația cu Parlamentul, Ioan Deneș la Mediu, iar Eugen Teodorovici în funcția de vicepremier pe probleme economice.

Viorica DancilaFoto: Guvernul Romaniei

Reamintim că șeful statului este obligat de o decizie a Curții Constituționale să numească interimari după retragerea ALDE de la guvernare, CCR susținând că "modificarea compoziției politice a Guvernului nu poate reprezenta un argument valid pentru refuzul numirii de către președinte a miniștrilor interimari". "Președintele a creat premisele blocării activității a trei ministere, afectând buna funcționare a Guvernului", arată CCR în motivarea deciziei, publicată în urmă cu câteva zile.

Viorica Dăncilă a declarat joi seară, la România TV, că lipsa unei decizii a președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea miniștrilor interimari, deși hotărârea CCR îl obligă, poate merge spre zona penalului.