Un bărbat a atacat cu cuțitul un ofițer de poliție în sediul central al poliției din Paris, iar un al doilea agent a intervenit încercând să-l imobilizeze pe atacator. Ultimul bilanț al victimelor, evocat de presa franceză, vorbește despre cinci morți: patru polițiști și atacatorul care ar fi lucrat în cadrul instituției.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 19.30: Polițistul care și-a atacat colegii la Paris, omorând patru persoane, ar fi fost convertit recent la islamism

UPDATE 17.08: Potrivit presei franceze, atacatorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, avea 45 de ani și lucra în cadrul instituției de 20 de ani, la divizia de informații.

BFMTV relatează că acesta a înjunghiat doi polițiști în două birouri diferite, o persoană pe scări și încă una în curtea interioară, unde a fost împușcat mortal.

"Polițiștii alergau în panică”, a relatat un martor ocular care se afla în curtea instituției la momentul atacului, scrie Le Parisien.

"Am fost surprins să aud împușcături pentru că sediul poliției nu este tocmai locul unde te-ai aștepta la așa ceva. La început, am crezut că este vorba despre o sinucidere având în vedere că există multe cazuri de acest fel, în perioada asta”, a mai spus bărbatul.

Poliția nu a făcut niciun fel de comentariu până la această oră.

UPDATE 15.47: Cinci persoane și-au pierdut viața în urma atacului, potrivit ultimului bilanț, relatează postul de televiziune BFMTV.

Este vorba despre patru polițiști și atacator.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a confirmat faptul că mai mulți polițiști și-au pierdut viața.

UPDATE: Una dintre victimele atacului a murit, a precizat un oficial din poliția franceză, pentru postul de televiziune BFMTV.

"La momentul la care vorbim, unul dintre colegi este mort ca urmare a atacului, iar altul este în stare de șoc. Atacatorul a fost împușcat de către un alt coleg”, a spus Loic Travers, liderul sindicatelor din poliție.

Atacul a avut loc joi, la sediul Poliției din Paris. Purtătorul de cuvânt al poliției nu a comentat încă incidentul. Alte persoane ar fi fost și ele rănite.

La fața locului s-au deplasat procurorul general al republicii și ministrul de interne Christophe Castaner.

Potrivit unor surse citate de Le Figaro, ar putea fi vorba de o reglare de conturi legată de o afacere sentimentală. Atacatorul ar fi un agent administrativ.