După ce afirma că PSD "a pierdut matematic majoritatea în Parlament", acum președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vede și o "veste bună" pentru social-democrați: "nici cele 5 partide de opoziție nu au numărul necesar de voturi", 233, ca moțiunea de cenzură să treacă". Tot "exclusiv matematic" sunt calculele, susține el.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Moțiunea trece cu 233 de voturi. În acest moment, mă refer exclusiv matematic, PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari. Asta este o veste proastă. Vestea bună este că nici cele 5 partide adunate nu fac 233 de voturi. Vom vedea joi la moțiunea de cenzură cine va avea câștig de cauză", a declarat Marcel Ciolacu, joi, după ce moțiunea de cenzură a fost citită în plenul Parlamentului.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă și cum i s-a părut acesteia declarația lui că PSD "a pierdut matematic majoritatea în Parlament", Ciolacu a spus: "Am discutat cu premierul, discut de câte ori este nevoie (...) Nu am discutat nici despre declarația doamnei premier, nici despre declarația mea".

Concluzia lui Ciolacu: "Ne vedem joi la moțiune sa vedem dacă opoziția face numărul de voturi".

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă - intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" - a fost citită în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Dezbaterea și votul vor avea loc peste o săptămână. Calendarul a fost stabilit miercuri, în urma unei ședințe de plen în care PSD a eșuat în planul de a impune sâmbătă votul la moțiune.

Moțiunea a fost semnată de 237 de parlamentari PNL, USR, PRO România, PMP, ALDE, UDMR, 2 deputați de la minorități, 4 parlamentari PSD și un independent, iar pentru ca Guvernul Dăncilă să fie demis sunt necesare 233 de voturi.