Secretarul general al PSD Mihai Fifor susține că PSD nu a reușit să își impună în plen calendarul dorit pentru moțiunea de cenzură nu pentru că ar fi pierdut majoritatea în Parlament, ci pentru că unii parlamentari social-democrați nu aveau cartelele la ei.

Mihai FiforFoto: gov.ro

"Matematic, PSD a pierdut majoritatea, nu s-a aprobat ordinea de zi”, declara președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței de plen în care programul impus de PSD pentru moțiune a fost respins cu 194 de voturi.

Mihai Fifor susține însă că PSD are în continuare majoritatea în Parlament, iar explicația votului ar fi că au lipsit 26 de parlamentari social-democrați. De vină sunt și cei care și-au uitat cartelele de vot acasă, spune Fifor.

”M-ați întrebat dacă PSD a pierdut majoritatea și am spus că nu. Am văzut lista de vot, avem 26 de absenți. (...) PSD are majoritate în Cameră la momentul acesta. E o zi în care nu am avut toți oamenii prezenți în sală sau am avut oameni care nu au avut cartelele de vot la ei și prin urmare nu și-au înregistrat votul și nu apar înregistrați”, a declarat Fifor.

Întrebat pe ce calcule se bazează PSD, Fifor a răspuns: "Tot ce pot să vă spun e că avem majoritatea și că nu trece moțiunea".

De asemenea, întrebat insistent de jurnaliști câți senatori și deputați mai are acum PSD, Mihai Fifor a spus: "Eu știu 204, cam acolo".

Moțiunea de cenzură nu a mai fost citită în plenul reunit de miercuri, după ce ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că toate partidele politice parlamentare au convenit ca moțiunea să fie citită joi, în plenul reunit al Parlamentului, și să fie dezbătută și votată joia viitoare. Decizia va fi luată în Birourile permanente reunite.