Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde ironic președintelui, după ce acesta a acuzat-o că încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României prin refuzul de a se consulta cu el pentru propunerea de comisar european. Dăncilă spune că este culmea ipocriziei ca Iohannis să vorbească despre încălcarea Constituției și îi reamintește că l-a informat despre nominalizarea lui Dan Nica la momentul la care i-a transmis și numele Rovanei Plumb.

Viorica Dăncila, în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei
  • "Culmea ipocriziei este să ne vorbească președintele Iohannis despre încălcarea Constituției. Același Klaus Iohannis care calcă în picioare legea fundamentală a țării refuzând să numească miniștrii interimari și ignorând cu bună știință chiar și decizia Curții Constituționale.
  • Cât despre propunerea de comisar european, domnul Dan Nica, îi reamintesc președintelui că a fost informat despre această nominalizare la momentul la care i-a fost transmis și numele Rovanei Plumb. Cel mai probabil, președintele a fost prins cu activitatea de campanie și a omis această informare", este mesajul postat de Viorica Dăncilă pe Facebook.

Klaus Iohannis i-a cerut din nou premierului Viorica Dăncilă să facă o nouă nominalizare pentru poziția de comisar european „doar în urma consultării cu președintele României și după obținerea avizului Parlamentului”.

"Îi atrag atenția în mod public doamnei Dăncilă: încetați să mai riscați credibilitatea țării pentru interese meschine de partid! Guvernarea dumneavoastră a făcut deja mult prea mult rău României, opriți-vă! Nu mai faceți de rușine România cu toți oamenii neprofesioniști și cu probleme de integritate pe care insistați să îi nominalizați atât în Guvern, cât și în posturi importante din cadrul Uniunii Europene!”, potrivit unei declarații de presă a președintelui Iohannis.

Șeful statului apreciază că premierul Dăncilă "încalcă flagrant Constituția și afectează grav credibilitatea României” și "continuă să demonstreze tuturor că nu mai are ce căuta în fruntea Guvernului”.