​Președintele american Donald Trump ar fi sugerat împușcarea imigranților în picior pentru a fi împiedicați să fugă și să treacă ilegal granița, potrivit unei cărți publicate de doi jurnaliști ai cotidianului New York Times.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Potrivit cărții ”Border Wars: Inside Trump's Assault on Immigration” (Războiul frontierelor. Asaltul lui Trump asupra Imigrației), liderul de la Casa Albă ar fi sugerat adoptarea unor măsuri extreme pentru a bloca accesul imigranților la granița de sud a SUA.

Printre acestea: construirea unui zid electrificat la graniță sau împrejmuirea graniței cu șanțuri pline cu șerpi sau crocodili.

De altfel, construirea unui zid la granița cu Mexicul a fost una dintre principalele promisiuni ale președintelui Trump, în campania din 2016.

Construcția zidului a început, Pentagonul alocând în jur de 3,6 miliarde de dolari din fondurile destinate apărării.

Casa Albă nu a comentat asupra relatărilor celor doi jurnaliști, notează BBC News.

Cartea ”Border Wars: Inside Trump's Assault on Immigration”, scrisă de reporterii Michael Shear și Julie Davis, se bazează pe interviuri cu mai bine de 12 oficiali care au comentat sub protecția anonimatului. Cartea a fost publicată de New York Times.