ALDE nu va intra la guvernare, iar PNL va trebui, probabil, să formeze un guvern minoritar, a declarat marți liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. El le-a transmis colegilor din partid să se gândească la condițiile pe care ALDE le va solicita viitorului Guvern.

TariceanuFoto: Digi24

"În ceea ce privește pașii de după moțiunea de cenzură am vorbit foarte clar despre faptul că nu vom intra la guvernare. Probabil că PNL-ul va trebui să facă un guvern minoritar și sigur că vor trebui să aibă loc discuții cu privire la ceea ce se angajează în continuare acest Guvern, care va trebui să primească votul în Parlament. Și acest lucru a fost unul din subiectele pe care astăzi l-am discutat cu colegii mei. I-am rugat să reflecteze la modul foarte serios cu privire la condițiile pe care noi le vom solicita de la viitorul Guvern care va veni în Parlament să obțină votul de încredere", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după ședința Biroului Politic Executiv al ALDE, potrivit Mediafax.

Tăriceanu a afirmat că opoziția are în total 238 de semnături pentru moțiunea de cenzură, dar și mai multe promisiuni că o vor vota, din partea parlamentarilor care nu au semnat-o. Liderul ALDE susține că în prezent sunt șanse 100% ca moțiunea să treacă.

Liderul ALDE a anunțat că depunerea moțiunii de cenzură va avea loc în jurul orei 18:00.