Primarul din Ploiești, Adrian Florin Dobre, le-a spus studenților de la Universitatea de Petrol și Gaze că este sigur că nu vor avea ”probleme cu gramatica și cu topica limbii române”, declarația fiind făcută în timp ce în sală, în primul rând, era și premierul Viorica Dăncilă, absolventă a aceleași instituții de învățământ superior.

Dancila la Universitatea de Petrol si GazeFoto: gov.ro

„Atunci când vă pregătiți bine, puteți să dezvoltați această țară pentru că noi, astăzi, avem nevoie de competență și de meritocrație. Nu uitați lucrul acesta niciodată! Este nevoie de așa ceva pentru a putea duce această țară mai departe. Sunt sigur, foarte sigur, că veți deveni buni profesioniști, că nu veți avea probleme cu gramatica și cu topica limbii române și vă urez un an universitar cât mai bun. Mult succes!”, a spus Dobre, discursul primarului liberal fiind primit cu aplauze.

Declarația lui Dobre (după minutul 46):

Dăncilă a spus, la deschiderea noului an universitar, că revine cu bucurie și emoție la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, instituție care „și-a pus puternic amprenta asupra formării” sale, potrivit Mediafax.

Premierul a enumerat măsuri luate de Guvern pentru studenți, absolvenți și profesori, printre care majorarea salariilor cadrelor didactice sau investițiile din infrastructura universitară.

„Dragi studenți, să vă bucurați de toată încrederea noastră că veți deveni adevărați profesioniști de care România are atâta nevoie. Așteptările mele pentru anul universitar 2019-2020 sunt legate de o confirmare prin rezultate a măsurilor pe care le-am luat până acum”, a spus premierul.

La sosirea în Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Viorica Dăncilă a fost așteptată de câțiva protestatari, care au scris pe pancarte mesaje precum „Nu ne mai alungați tinerii din țară” sau „Ghiță e în Serbia, nu la Ploiești”.