Moțiunea de cenzură are șanse să treacă, existând premise mult mai mari decât în alte situații pentru a da jos Guvernul, a declarat la RFI președintele PMP, Eugen Tomac. El se declară totuși prudent, spunând că a asistat de multe ori în Parlament la discursuri anti-PSD din partea multor foști lideri PSD, dar care ulterior și-au schimbat poziția.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În mod sigur, există premise mult mai mari decât în alte situații de a da jos Guvernul (...), însă eu sunt prudent în continuare, pentru că am asistat de multe ori în Parlament la discursuri anti-PSD din partea multor foști lideri PSD, dar care ulterior și-au schimbat sau și-au mai nuanțat poziția”, a declarat Tomac.

El spune că la ora actuală, politic și matematic, există acest număr necesar de voturi pentru a trimite acasă Guvernul Dragnea 3.

Întrebat ce ar însemna pentru opoziție un eventual eșec al moțiunii de cenzură, Tomac a declarat: ”Un eventual eșec ar însemna că pur și simplu ne pierdem mințile, am intrat într-o zonă în care nu mai vedem totul decât în culori politice și în orgolii mărunte. S-o mai menții pe Dăncilă acum la Palatul Victoria arată a trădare. Cred că există șanse ca moțiunea să treacă. În caz contrar, vom fi priviți cu foarte multă neîncredere de către cetățeni”.

Eugen Tomac nu crede în ideea alegerilor anticipate: ”Nu ne este teamă de alegeri anticipate (...), însă nu se poate organiza, din păcate, o repetare mai devreme de termen a alegerilor parlamentare. CCR a spus foarte clar în 2012 că alegerile parlamentare nu pot fi comasate cu alegerile locale, pentru că ar fi induși în eroare cetățenii. Prin urmare, nu cred că alegerile anticipate pot avea loc în România, din rațiuni ce țin și de calculele parlamentarilor, bineînțeles”.