Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție la decizia Comisiei juridice a Parlamentului European, care i-a respins definitiv candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru transporturi. "Rușine, PSD! Aici suntem!", a spus Iohannis, la Adunarea Regională a organizațiilor PNL Nord-Vest.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Persoana propusă pentru funcția de comisar european a fost pur și simplu refuzată pentru probleme de integritate. Rusine, PSD! Aici suntem și probabil că unii dintre dumneavostră mă întrebați: <> Eu am făcut tot ce a putut președintele României să facă. Foarte multe din prostiile și din atacurile PSD asupra statului român (...) am reusit să le opresc", a declarat Iohannis, luni seară, la reuniunea liberalilor de la Cluj-Napoca.

Comisia juridică a Parlamentului European (JURI) i-a respins definitiv pe Rovana Plumb și pe Laszlo Trocsanyi, propuși de România și Ungaria drept comisari europeni. Decizia în cazul Rovanei Plumb a fost luată cu 13 voturi pentru la 7 împotrivă, iar în cazul lui Laszlo Trocsanyi cu 12-9.

Înaintea ședinței de luni comisiei juridice a Parlamentului European, Rovana Plumb a transmis o scrisoare acestui for în care anunță că împrumutul de 800.000 de lei a fost achitat cu două apartamente deținute în România, astfel că datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Luni dimineață, președintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care o invită la consultări, miercuri, pe tema nominalizării comisarului european, "o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român".