Șeful DIICOT, Felix Bănilă, admite că în ancheta Caracal s-au făcut greșeli de aceea au fost dispuse controale la parchetele din țară, subliniind că nu poate oferi detalii cu privire la modul în care a fost instrumentat dosarul deoarece „nu putem transforma cauzele penale în reality show-uri”, scrie Mediafax.

Felix BanilaFoto: AGERPRES

„Eu admit că este posibil, în această anchetă,încă de la început și până în prezent, să fi făcut și greșeli. Datorită acestor chestiuni, în momentul actual sunt mai multe controale în derulare. Atât eu, în calitate de procuror-șef DIICOT, cât și procurorul general al PÎCCJ, Secția de procurori a CSM, am dispus controale cu privire la mai multe aspecte, tematice și pentru situații deosebite. Aceste controale sunt în derulare, de aceea nu pot să comentez nimic până la momentul finalizării”, a declarat șeful DIICOT, la Antena3.

Felix Bănilă a subliniat că nu poate oferi mai multe informații până la încheierea cauzei.

„Nu putem transforma cauzele penale în reality show-uri, pentru că elementul surpriză este de esenta soluționării cauzelor de criminalitate organizată”, a mai spus șeful DIICOT.

Atât Inspecția Judiciară, cât și Parchetul General și DIICOT au dispus controale atât la parchetele din țară, cât și la Caracal, pentru a fi verificate cauzele cu lipsire de libertate și viol.