Camera Deputaților vrea să cumpere, prin licitație deschisă, 15 autoturisme 4x4, suma maximă pentru achiziție fiind de 1.136.974 lei, echivalentul a circa 240.000 de euro. Parcul auto al Camerei are 104 autovehicule, cumpărate în anii 2005, 2013 și 2016, potrivit unui anunț publicat în SEAP, scrie Mediafax.

Camera DeputatilorFoto: Hotnews

Camera Deputaților urmează să achiziționeze 15 autoturisme cu tracțiune integrală (4x4) pentru înnoirea parcului auto. Secretariatul Camerei Deputaților specifică în fișa de sarcini că autoturismele ce urmează să fie cumpărate trebuie să fie fabricate în 2019.

"În structura parcului auto sunt cuprinse 62 autoturisme Dacia Logan achiziționate în anul 2005, 50 autoturisme Dacia Duster achiziționate în anul 2013 și 2 autoutilitare Dacia Dokker achiziționate în anul 2016. Având în vedere vechimea autoturismelor Dacia Logan și uzura normală a acestora, unele din autoturisme au fost retrase din circulație. Pentru desfășurarea activității în condiții optime și pentru a satisface nivelul cerințelor instituției este necesară întinerirea parcului și achiziționarea de autoturisme noi", prevede caietul de sarcini din anunțul în SEAP.

Autoturismele noi vor ajuta la desfășurarea activității Camerei Deputaților în condiții optime și "satisface cerințele instituției", completează sursa citată.

"Autovehiculele fiind de generație nouă contribuie la reducerea costurilor de mentenanță, a consumurilor de carburant, precum și la creșterea siguranței rutiere", mai notează secretariatul Camerei Deputaților în caietul de sarcini.

Anunțul de participare la licitație a fost postat pe 25 septembrie, iar data limită pentru depunerea intențiilor de participare la licitație este 21 octombrie. Contractul de achiziție pentru cele 15 autoturisme va fi încheiat pe o perioadă de doi ani, fără posibilitate de reînnoire, conchide sursa menționată.