Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că a discutat cu secretarul american de Stat, Mike Pompeo despre situația cetățenilor ruși care se află în detenție în Statele Unite, potrivit site-ului agenției ruse de presă TASS, citat de Mediafax.

Pompeo si LavrovFoto: Captura YouTube

Discuția dintre cei doi oficiali a avut loc în cadrul sesiunii anuale a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite de la New York. Lavrov a vorbit cu Pompeo despre situația unor deținuți precum Victor Bout, Konstantin Yaroshenko sau Maria Butina, care au fost condamnați la închisoare în Statele Unite.

”Aducem în discuție situația lui Bout de fiecare dată când intrăm în legătură cu partea americană. Am menționat lunga listă de probleme din relațiile bilaterale”, a declarat Lavrov. „Soarta lui Victor Bout, la fel ca cea a lui Konstantin Yaroshenko sau a Mariei Butina, dar și a altor cetățeni ruși (...) reprezintă o prioritate pentru noi”, a adăugat oficialul. „Astăzi i-am reamintit lui Michael Pompeo despre această situație, care necesită atenție”, a mai spus el.