Preşedintele Donald Trump a susținut sâmbătă că scandalul declanșat de discuția sa telefonică cu omologul său ucrainean, ce a dus la declanșarea unei anchete în Camera Reprezentanților, este ”cea mai mare înşelătorie din istorie”. Trump a lansat un nou atac la adresa democraților care au demarat ancheta ce poate duce la demiterea președintelui.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Ceea ce se întâmplă acum este cea mai mare înşelătorie din istoria politicii americane", a afirmat Trump într-un mesaj video postat pe Twitter. Liderul de la Casa Albă a acuzat partidul democrat că "vrea să confişte totul", de la arme, servicii medicale, la voturi, judecători şi libertate.

"Totul este foarte simplu. Ei încearcă să mă oprească, pentru că eu mă lupt pentru voi - şi nu voi permite niciodată ca acest lucru să se întâmple", a afirmat Donald Trump.

Democraţii din Camera Reprezentanţilor au lansat marţi o anchetă ce urmăreşte declanşarea unei proceduri de destituire a preşedintelui american.

Congresmenii americani investighează presupusele încercări ale preşedintelui Donald Trump de a face presiuni asupra omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în scopul obţinerii de beneficii politice în cursa electorală pentru un nou mandat de preşedinte la alegerile de anul viitor.

Liderul american i-ar fi cerut omologului său ucrainean, într-o convorbire telefonică, să ancheteze activitatea fiului rivalului său democrat Joe Biden, Hunter Biden, angajat în 2014 în consiliul de administraţie al companiei ucrainene Burisma, producătoare de gaze naturale. ​