Un vot de neîncredere la adresa guvernului, cu scopul demiterii lui Boris Johnson și al extinderii datei ieșirii Marii Britanii din UE, ar putea avea loc săptămâna viitoare, potrivit unui parlamentar din Partidul Național Scoțian citat de Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

În urma discuțiilor care au avut loc la nivelul liderilor parlamentari a rezultat că aceasta ar fi singura cale prin care parlamentarii se pot asigura că Boris Johnson nu va forța un Brexit fără acord la 31 octombrie, a precizat Stewart Hosie.

”Va trebui să recurgem la asta pentru că, în acest moment, nu putem avea încredere că premierul va respecta legea și va cere extinderea termenului aprobată de parlament în urmă cu câteva săptămâni”, a mai spus parlamentarul, pentru BBC Radio 4’s Today.

”Dacă suntem serioși în privința extinderii, asta este singura carte pe care o putem juca”, a mai comentat el.

Hosie, fost lider al SNP, a precizat că toate partidele de opoziție și conservatorii care nu îl mai susțin pe Johnson trebuie să dea dovadă de unitate.

El a făcut un apel la liderul liberal democraților, Jo Swinson, în sensul susținerii acestei mișcări care ar putea duce la instalarea liderului laburist Jeremy Corbyn în funcția de premier. Jo Swinson a declarat anterior că ea nu este de acord cu instalarea lui Corbyn în Downing Street, nici măcar pentru o scurtă perioadă de timp.