Velierul sub pavilion olandez, la bordul căruia se află un cetățean austriac, a fost identificat, anunță Garda de Coastă, iar bărbatul este în stare bună, refuzând orice fel de asistență.

UPDATE 15.20: "Astăzi, la ora 13.10, polițiștii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenție MAI 2111 au identificat velierul S/Y PASSAAT AALSMEER (pavilion Olanda) la 40 Mm Est Constanţa, pentru care a fost declanșată operațiunea de căutare și salvare. Menționăm că, la bordul velierului se afla un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcațiunii în condiții de siguranță și își continuă deplasarea către Bosfor", se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă, remis MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, o navă a Gărzii de Coastă și o ambarcaţiune aparținând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare fac, de vineri seară, misiuni de căutare pentru un velier pavilion Olanda.

La bordul velierului se află un cetăţean austriac.

Sâmbătă dimineața, reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunțat că velierul nu a fost deocamdată identificat, dar navele continuă căutările acestuia.