Aflată în vizită în SUA, Viorica Dăncilă a transmis că îi încurajează pe români să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în țară, pentru că ”România este dinamică, ofertantă”, menționând programele Diaspora Start-up și Start-UP Nation. Deși din comunicatul pare să vizeze mai degrabă mediul de afaceri, acesta este însoțit de o fotografie a Vioricăi Dăncilă cu doi preoți.

Dancila in SUAFoto: Guvernul Romaniei

”Pledez pentru încredere într-un viitor pe care să îl construim împreună, la care să participe românii de acasă și dumneavoastră, cei de aici, pornind de la realitățile prezentului”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă, arată un comunicat al Guvernului.

În acest context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a menţionat programele Diaspora Start-up, finanţat din fonduri europene, şi Start-UP Nation, finanţat din fonduri guvernamentale, care oferă oportunităţi de întoarcere în ţară şi de valorificare a abilităţilor profesionale şi antreprenoriale.

Potrivit premierului, o altă oportunitate o reprezintă finanţările nerambursabile pe care Guvernul României, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, le alocă pentru păstrarea, promovarea şi afirmarea identităţii româneşti în diaspora.