La exact patru luni de la încarcerarea lui Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, PSD Constanța i-a înlocuit tabloul care trona pe unul din pereții sediului, cu unul al Vioricăi Dăncilă. Liderul filialei, Felix Stroe, spune că, așa cum în biserici sunt puse icoane, "este cultură instituțională" ca în sediul unui partid să fie portretul președintelui: "La Biserica Ortodoxă este Iisus Hristos, la budiști e Buddha (...). La noi, la PSD, Congresul a ales-o pe Viorica Dăncilă”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Liderul PSD Constanța, Felix Stroe, spune că fiecare partid își "etalează" astfel liderul.

"În fiecare sediu județean de partid, fie că este PNL, PSD, PMP, este cultură instituțională să fie portretul președintelui. Noi ni l-am ales la congres, e al nostru. La Biserica Ortodoxă este Iisus Hristos, la biserica musulmană este altcineva, la budiști e Buddha. La noi, la PSD, președintele ales de congres este... a fost domnul Dragnea, a fost alt congres, și a ales pe doamna Viorica Dăncilă”, a spus Felix Stroe, citat de Mediafax.

El afirmă că etalarea portretului președintelui partidului nu este un act de obediență, ci este vorba despre statutul partidului, care e "obligatoriu".

"De ce este obediență? De ce este altceva? Statutul PSD este al nostru și pentru noi este obligatoriu. Președintele este ales de congres și trebuie să știe fiecare membru de partid de la Partidul Social Democrat cine e președinte. (…) Dacă vreți părerea mea, și nu cred că greșesc, în fiecare sală de clasă, aulă universitară, trebuie să fie portretul președintelui României. Nu discutăm de Iohannis, de Ion Iliescu, nu discutăm de politică. Este cultură instituțională. Ne e rușine cu drapelul României? În fiecare instituție oficială trebuie să fie stema țării, că este instituția oficială a statului român, nu mă refer la firmele private. (…) Vorbim de cultură instituțională, nu de obediență. Și dați-ne voie ca la PSD în sediul județean să fie portretul președintelui ales de congres. Nouă nu ne este rușine la PSD cu doamna președinte Viorica Dăncilă”, a mai spus liderul PSD Constanța.