Senatorul PNL Alina Gorghiu face apel la parlamentarii care au semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă "să nu cedeze presiunilor şi promisiunilor PSD", specifice unui guvern care "îşi trăieşte ultimele zile".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Fac apel la toţi colegii mei parlamentari ai opoziţiei şi nu numai, cei care au semnat moţiunea de cenzură, să nu-şi piardă demnitatea şi să nu răspundă presiunilor şi promisiunilor prin care PSD, prin toată conducerea de la primul ministru până la ultimul ministru, şef de Cameră, de Senat, le fac asupra colegilor noştri. Le transmit că ştim cu toţii că în acest moment PSD este în stare să promită orice pentru că aşa se întâmplă cu un partid care se află în ultimele zile de guvernare", a afirmat Alina Gorghiu, vineri într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ea susţine că asupra parlamentarilor se fac "presiuni enorme", "direct proporţionale cu disperarea" pe care PSD o are să nu piardă puterea, dar nu crede că se va răzgândi vreunul dintre parlamentarii semnatari ai moţiunii, care sunt dispuşi să voteze moţiunea la vedere.

Alina Gorghiu a spus că moțiunea va fi depusă luni sau marţi, iar dezbaterea şi votul vor fi în 7 sau 8 octombrie. După votul dat moţiunii, constituţional preşedintele Klaus Iohannis va chema partidele politice la negocieri şi va decide asupra desemnării premierului.

"Opţiunea prioritară pentru PNL este legată de alegerile anticipate, însă indiferent dacă vor fi sau nu anticipate, un lucru este cert: România va trebui să fie guvernată, avem obligaţia să ieşim din acest blocaj politic din acest moment şi nu excludem în acest moment niciunul dintre scenarii. Certitudinea este că PNL îşi va asuma guvernarea post-moţiune, inclusiv în condiţiile unui guvern minoritar. Este o responsabilitate asumată de PNL din momentul în care am iniţiat demersul pentru moţiunea de cenzură", a adăugat Alina Gorghiu.

Moţiunea de cenzură a PNL - intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent" - a adunat până acum 237 de semnături, o condiţie stabilită de PNL pentru depunerea ei.