Un avion al companiei Blue Air care zbura pe ruta București - Stuttgart a aterizat de urgență azi-dimineață la Viena pentru că un bărbat român a agresat o stewardesă. Pasagerul a fost reținut, iar acesta se află în custodia autorităților austriece, potrivit unui comunicat de presă al companiei aeriene.

pasager retinut de politia austriacaFoto: Captura video

”Un avion al companiei Blue Air care zbura în directia Stuttgart (Germania) a aterizat de urgență azi la Viena (Austria) deoarece un bărbat (Român) a bătut o stewardesă”, a scris vineri un internaut, alături de o înregistrare video care arată cum polițiștii austrieci ridică un bărbat de pe scaun pentru a-l scoate din avion.

Blue Air a confirmat incidentul și a subliniat că pasagerul se află în custodia autorității austriece. Potrivit comunicatului de presă, comandantul a decis aterizarea neplanificată, pentru siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului.

Zborul Blue Air 0B129 care a decolat de pe Aeroportul Otopeni la ora locală 7:21 cu destinația Stuttgart a fost direcționat pe Aeroportul Internațional Viena ca urmare a unui pasager agresiv. Pentru siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului, comandantul a decis aterizarea neplanificată la Viena. Pasagerul a fost reținut, iar în acest moment se află în custodia autorităților austriece. De asemenea, conform procedurilor standard, o ambulanță a fost trimisă la aeronavă. Compania Blue Air își cere scuze față de pasageri pentru întârziere. Ca urmare a acestei situații, zborul programat să aterizeze la Stuttgart la ora locală 8:25 a avut o întârziere de aproximativ o oră față de orarul de zbor inițial. Afectat de această situație este și segmentul de zbor Stuttgart – Sibiu, care va fi, de asemenea, operat cu întârziere”, arată comunicatul Blue Air, citat de Digi24.