Mai mulţi elevi de la clasele a V-a şi a VI-a de la Şcoala nr. 27 din sectorul 2 al Capitalei au enterocolită virală și au lipsit de la cursuri, a declarat vineri pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marina Manea. Ea a precizat că Direcția de Sănătate Publică face verificări.

"Ieri am fost informaţi de către conducerea unităţii de învăţământ cu privire la absenţa unui număr de copii, pe motive medicale. Tot ieri, conducerea unităţii de învăţământ a făcut specificarea faptului că 20 de absentări pe motive medicale au diferite explicaţii de tipul: conjunctivită, viroză respiratorie sau enterocolită virală. La momentul zilei de ieri, nu puteam lua în calcul până la proba contrară, când familiile copiilor ar fi adus către medicul şcolii documentele cu diagnosticul elevilor, existenţa unui focar de infecţie. Eu am certitudinea că în acest moment cinci copii ar avea această enterocolită virală", a spus reprezentantul Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Potrivit acesteia, joi în şcoală s-a făcut dezinfecţie: "Şcoala a realizat ieri deratizare şi urmează ca după terminarea cursurilor astăzi să realizeze şi o nebulizare".

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti a mai spus că este în curs o anchetă a DSP la școală, unde a mers o echipă de inspectori pentru a discuta cu profesorii, cu conducerea și cu elevii.