Secretarul general al PSD Mihai Fifor susține că nu se poate vorbi despre un eșec în cazul respingerii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european și că nu are niciun motiv să nu creadă în succesul Rovanei Plumb. El mai spune că nimeni nu a reușit să formuleze ceva concret împotriva acesteia și că "este mai mult o chestiune de neconcordanță între legislația țării și ce se întâmplă la PE".

Mihai FiforFoto: gov.ro

"Dar de ce ziceți că este un eșec?", a fost reacția lui Mihai Fifor când a fost întrebat de jurnaliști, vineri, despre eșecul Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european.

El a spus că este o procedură suspendată și "așteptăm să vedem ce comunică în mod oficial Comisia", susținând că nimeni nu a reușit să formuleze ceva concret împotriva Rovanei Plumb: "Eu înțeleg că săptămâna viitoare va avea loc o nouă audiere. Am înțeles că până în momentul de față nimeni nu a reușit să formuleze ceva concret împotriva Rovanei Plumb. Se pare că este mai mult o chestiune de neconcordanță între legislația țării și ce se întâmplă la Parlamentul European. Rovana Plumb a arătat în fața comisiei unde a fost audiată care sunt documentele (...), așteptăm să vedem ce se întâmplă mai departe", a spus Mihai Fifor, care a invocat din nou interesele României.

Secretarul general al PSD a mai spus că nu are niciun motiv să nu creadă în succesul Rovanei Plumb. "Repet, nimeni nu a putut formula ceva împotriva Rovanei Plumb”, a fost concluzia lui Fifor.

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) din Parlamentul European.