Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA nu ar trebui bagatelizată și că delegația care o însoțește pe Dăncilă în SUA și-a îndeplinit misiunea, chiar dacă cel mai important punct de pe agenda prim-ministrului în Statele Unite - întâlnirea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence - nu a mai avut loc.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mihai Fifor a declarat că amânarea întâlnirii între Viorica Dăncilă și vicepreședintele SUA, Mike Pence, ar fi fost cauzată de chestiuni legate de procedurile în Congresul Statelor Unite, transmite Mediafax.

„Eu am înțeles că este o chestiune legată de procedurile din Congres, ați văzut că și acolo există o procedură care urmează să se desfășoare, așteptăm să vină acasă doamna prim ministru și cu siguranță vă va oferi mai multe informații”, a afirmat Mihai Fifor, vineri, la sediul Academiei de Poliție.

Social-democratul a mai spus că nu putem să bagatelizăm vizita șefului Executivului în SUA și să ne imaginăm că premierul se urcă în avion și începe apoi să bată la ușile unor oficiali.

„Haideți să nu ne imaginăm că primul ministru al României se gândește într-o dimineață să se urce în avion și să plece în SUA și să bată pe la ușile birourilor unor oficiali, sigur că a fost o întâlnire programată, doamna prim ministru este însoțită de o delegație de colegi de ai mei din Guvern, ministrul Finanțelor Publice, ministrul de Externe, ministrul Apărării Naționale, ministrul Sănătății, ministrul Comunicațiilor, adică nu aș vrea să bagatelizăm pe marginea acestui subiect, există o delegație care și-a îndeplinit misiunea și repet când doamna se va întoarce va face mai multe declarații”, a explicat Fifor, întrebat dacă vizita premierului în SUA a fost prevăzută oficial, cu o confirmare din partea autorităților.

Premierul Viorica Dăncilă se află în SUA de pe 22 septembrie, urmând să revină în România pe 29 septembrie, conform programului aflat de presă pe surse politice.

Printre întrevederile plănuite în SUA se număra și întâlnirea cu vicepreședintele SUA, Mike Pence, practic cea mai înaltă întrevedere dintre toate ce au fost anunțate pe surse.

Printre altele, Dăncilă s-a mai întâlnit cu secretarul Energiei, Rick Perry, dar și cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey. Dăncilă a mai avut întâlniri cu reprezentanții comunității evreiești, cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, precum și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale.