​Metrorex anunță că activitatea metroului nu va fi afectată, directorul instituției având o discuție cu directorul Alstom în care s-a stabilit ca în perioada imediat următoare să se plătească o primă tranșă de 25 de milioane de lei din datoria către această firmă. ​

Acces la metrouFoto: Metrorex

„Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discuții cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu și au concluzionat că serviciile nu se vor suspenda începând de luni, așa cum apare în presă, urmând ca împreuna să identifice soluții pentru rezolvarea acestei situații. Totodată, reprezentantii celor 2 instituții au stabilit ca plata primei tranșe, de 25 milioane lei să se facă în perioada imediat următoare, urmând ca diferența să se plateasca eșalonat până la sfârșitul anului. În sensul celor precizate asiguram publicul călător ca serviciile de mentananță nu vor fi întrerupte, iar circulatia trenurilor de metrou nu va fi afectată”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Anterior, Alstom, companie care asigura servicii de întreținere pentru metroul bucureștean, a notificat Metrorex pentru plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma își va reduce activitatea de săptămâna viitoare, informează Mediafax. Directorul companiei a declarat că dacă nu va fi plătită până luni o primă tranșă din datorii activitatea metroului ar putea fi afectată, iar trenurile să circule doar o treime din timp.