”PSD a vrut să exporte corupția în Europa și s-a făcut de râs”, acuză Alianța USR - PLUS după anunțul respingerii, în comisia juridică a Parlamentului European, a candidaturii Rovanei Plumb la un post de comisar european.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Prin nominalizarea Rovanei Plumb, refuzată de comisia juridică a Parlamentului european din cauza problemelor de integritate, PSD a arătat că nu dă doi bani pe un criteriu de bază pentru ocuparea funcțiilor publice”, se scrie pe pagina de Facebook a Alianței.

”Delegația USR PLUS în Parlamentul European a spus de la început că nu o va vota pe Rovana Plumb pentru această funcție datorită faptului că nu respectă valorile europene și are probleme de integritate!”, precizează sursa citată.

Rovana Plumb, propunerea României de comisar european, a fost respinsă de comisia juridică a Parlamentului European, „cu o largă majoritate”, a declarat europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan.

Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari, 6 au votat pentru și doi s-au abținut.

„În acest moment, audierea doamnei Plumb în comisie este anulată, iar președintele Parlamentului European îl va informa pe președintele Comisiei că Rovana Plumb nu îndeplineste condițiile și nu își poate exercita funcția de comisar european”, a declarat Siegried Mureșan la Digi24.