Nicușor Dan a fost votat de peste 73% dintre membrii USR București care au participat la consultarea internă pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei. Participarea membrilor USR la acest scrutin a fost destul de redusă - 56%. Nicușor Dan spune că acest rezultat îl onorează și îl obligă.

HotNews.roFoto: Hotnews

USR București a organizat o consultare internă în care membrii săi au răspuns la întrebarea "dacă independentul Nicușor Dan poate participa la competiția internă în vederea susținerii drept candidat la Primăria Capitalei". Din cei 1.883 de membri au răspuns 1.067 (56%). Dintre aceștia, 780 (73%) au votat "pentru" și 287 "împotrivă".

Validarea oficială a candidaturilor va fi în Biroul Municipal, iar candidatul USR la Primăria Capitalei ar urma să fie ales la jumătatea lunii octombrie.

Reacția lui Nicușor Dan

Nicușor Dan spune că acest rezultat îl onorează și îl obligă.

"Rezultatul consultării interne din cadrul USR București mă onorează și mă obligă. 73% dintre membrii care au votat consideră potrivit să particip la competiția internă, prin care să fiu desemnat drept candidatul USR pentru Primăria Capitalei. Prin votul în favoarea intrării mele în cursă ca independent, membrii USR București respectă principiile fondatoare ale unui partid altfel, care promovează competența și competiția", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El le mulțumește "vechilor și noilor prieteni din USR" care i-au transmis mesaje de susținere și încredere și au promovat candidatura sa.

Nicușor Dan declara, la momentul la care s-a înscris în cursa internă din USR pentru desemnarea candidatului la Primăria Capitalei, că în 2017 liderul USR, Dan Barna, și-a exprimat public susținerea pentru candidatura sa în București, indiferent că va reveni în USR sau va rămâne independent.

Întrebat dacă se va reînscrie în USR, Nicușor Dan a spus că răspunsul său este nu, același pe care l-a dat și în urmă cu 2 ani.

Întrebat despre competiția în care va intra cu Vlad Voiculescu în cazul în care va fi alegerea USR, Nicușor Dan a spus că fostul ministru al Sănătății este propunerea unui partid (PLUS) care în București are susținere de doar 7-10 %.

Nicușor Dan spunea că el este "cel mai în măsură" să scoată Bucureștiul "din ghearele animalului politic nefast, Firea-PSD”.

Din partea Alianței USR-PLUS, unul dintre cei care vor să intre în cursa pentru Primăria Capitalei este Vlad Voiculescu.