Sorin Dimitriu, care a demisionat recent din funcția de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar ce viza fraude cu fonduri europene, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În baza art. 91 alin. 1 Noul Cod penal suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani şi 8 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 3 ani, care se calculează conform art. 92 Noul Cod penal”, se arată în minuta Curții de Apel București privind condamnarea lui Dimitriu.

Decizia este definitivă.

Instanța de fond, Tribunalul București, îl condamnase pe Dimitriu, la începutul lui 2019, la 4 ani și o lună de închisoare cu executare.

Sorin Dimitriu și-a depus demisia din funcția de conducere a Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, a informat, marți, instituția.

Pe 15 ianuarie 2019, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Sorin-Petre Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ din Bucureşti şi pe Gabriel Mihuţ, director general al instituţiei, pentru schimbarea destinaţiei fondurilor europene. Potrivit procurorilor, începând cu anul 2009, reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti au demarat derularea a 27 de proiecte, cofinanţate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.