​Parchetul General anunță că în dosarul privind moartea fetiței de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița) marți au fost făcute percheziții la locuința olandezului, dar și în apartamentul închiriat de bărbat în România.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii au transmis oficial, printr-un comunicat de presă, că în dosarul uciderii Mihaelei Adriana Fieraru marți au fost făcute percheziții domiciliare atât în Olanda, la locuința cetățeanului olandez vizat, cât și în România, la locuința temporară a acestuia, iar "cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale".

Cetățeanul olandez suspect în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Gura Șuții (Dâmbovița) mai fusese în România de cel puțin patru ori, a declarat, marți dimineață, procurorul general interimar Bogdan Licu. El a spus că "există suspiciuni că activitatea infracțională a individului s-a derulat pe mai multe județe", iar anchetatorii încearcă acum să identifice locurile în care a mai fost bărbatul și să stabilească dacă a mai avut complici.

Procurorul general a mai spus că atunci când va fi primită "dovada oficială" că olandezul s-a sinucis, dosarul va fi clasat, având în vedere "decesul făptuitorului", dar aceasta nu înseamnă că ancheta se va închide.

Legat de faptul că bărbatul a mai fost cercetat în țara sa pentru alte infracțiuni de natură sexuală, procurorul general a spus că autoritățile din România nu au fost alertate de cele din Olanda cu privire la prezența acestuia în țara noastră.

"Nu am fost alertați și mi-au spus colegii de la poliție cu care am vorbit că nu s-a primit nicio alertă privind acest individ, faptul că el a venit în țară, că este cercetat în Olanda pentru alte infracțiuni similare sau oricum cu infracțiuni de natură sexuală”, a spus Bogdan Licu.

El a subliniat că nu există o bază de date comună cu alte state, care să cuprindă informații despre persoanele care au fost cercetate pentru infracțiuni de natură sexuală.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea, iar principalul suspect este cetățeanul olandez Johannes Visscher, în vârstă de 46 de ani, care a plecat sâmbătă din România.

CITEȘTE ȘI: