Locuitorii din Botoșani au protestat de mai multe ori față de starea proastă a drumurilor din județ, iar pentru că nu s-a schimbat nimic, au trecut la o nouă fază - un afiş pe care au fost scrise blesteme a fost lipit de un copac de pe marginea unui drum județean plin de gropi.

blesteme pe copaciFoto: Monitorul de Botosani

Afișul a fost lipit pe un copac de pe marginea drumului judeţean Coţuşca - Nichiteni, scrie Monitorul de Botoșani.

"Responsabililor acestui drum - Să aveţi atâtea bube dulci, câte gropi sunt în asfalt;/ Să aveţi atâtea bube negre, câte promisiuni aţi făcut pentru repararea lui/ Să vă bucuraţi toată viaţa, cât mă bucur eu când repar maşina/ Blestemat să fie cine rupe această coală!”, stă scris pe afișul lipit de copac.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Dorin Birta, susţine că aşa s-a întâmplat tot timpul când a anunţat că se va trece la lucrări pe un anumit sector de drum.

"De fiecare dată când am anunţat lucrări într-o anumită zonă din judeţ s-a întâmplat câte un fenomen: ori s-au anunţat proteste, ori fel de fel de plantări de pomi, flori şi alte chestii. După ce se termină drumul Darabani – Crucea Milencii, utilajele se vor muta pe porţiunea Săveni – Podriga. Se va intra la burduşirile de pe sectorul Săveni – Podriga – Rădăuţi Prut, după care se va turna covor asfaltic într-un strat de la Săveni la Podriga şi de la Nichiteni la Coţuşca, iar pe restul traseului se vor turna plombe la cald”, a declarat vicepreşedintele CJ.

Anunţul referitor la începerea lucrărilor pe drumul Săveni – Coţuşca – Rădăuţi Prut a fost făcut de Dorin Birta în conferinţa de presă a PSD de la sfârşitul săptămânii trecute.

Vicepreședintele CJ mai susţine că nu se poate interveni în acelaşi timp pe toate sectoarele de drum cu probleme: "Anul acesta am avut o desfăşurare de forţe pe o mai mare arie a judeţului şi am cuprins mai multe drumuri şi asta doar datorită împărţirii licitaţiei serviciului de întreţinere a drumurilor pe zone. Astfel, s-au putut lucra mai mulţi kilometri de covor asfaltic şi reparaţii de drumuri”.

Protestul nu e unul singular. La începutul lunii iulie, chiar în localitatea Coţuşca, la ieşire spre Nichiteni, localnicii au plantat în gropile din carosabil flori, în special trandafiri roşii.