Anchetatorii iau în calcul clasarea dosarului penal deschis în urma uciderii fetiței de 11 ani din Gura Șuții având în vedere decesul principalului suspect, un cetățean olandez, însă deocamdată anchetatorii vor continua verificările pentru a afla istoricul acestuia și vor avea loc noi percheziții, au precizat surse judiciare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse judiciare au precizat pentru Mediafax că anchetatorii vor face percheziții atât în București, cât și la locuința din Olanda a bărbatului. Institutul Național de Criminalistică a transmis rezultate parțiale ale analizelor făcute pe probe ridicate din apartamentul închiriat de cetățeanul olandez în Sectorul 2, iar acestea ar face legătura între bărbat și cazul Adrianei.

Aceleași surse au subliniat că s-a ajuns la concluzia că Adriana nu a fost violată, însă sunt indicii că ar fi fost supusă unor perversiuni sexuale.

Totodată, anchetatorii iau în considerare clasarea dosarului privind moartea Adrianei, în condițiile în care olandezul s-a sinucis, însă verificările vor continua pentru a afla tot istoricul bărbatului, deplasările lui în România, dacă a avut complici sau dacă a mai comis astfel de fapte.

Poliția Română a precizat oficial, luni, că olandezul suspectat că ar fi omorât-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest.

Johannes Visscher a ajuns în România miercuri și a plecat sâmbătă, el petrecând în țara noastră 3 zile.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea, iar principalul suspect a fost cetățeanul olandez Johannes Visscher, care a plecat sâmbătă din România.