Ministrul de Externe Ramona Mănescu a participat, luni, la deschiderea primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică. Potrivit unui comunicat de presă difuzat luni, România și-a anunțat intenția de a se alătura unor inițiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice.

Ramona ManescuFoto: Agerpres

„Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a participat, la 23 septembrie 2019, la deschiderea oficială a primului Summit ONU privind Acțiunea Climatică, eveniment care aduce în atenţie nevoia pentru urgentarea eforturilor ce vizează limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel global. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a lansat un apel către statele membre de a adopta măsuri concrete, inclusiv cu caracter social și financiar, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră cu 45% până în anul 2030 și atingerea nivelului zero până în 2050. Răspunzând apelului Secretarului general al ONU, România a anunţat intenţia de a se alătura unor iniţiative concrete de luptă împotriva efectelor schimbărilor climatice, inclusiv angajamente care au la bază factori sociali şi politici”, transmite MAE în comunicatul de presă, citat de Mediafax.

Instituția a subliniat intenția României de a sprijini „de asemenea, întărirea cooperării globale și adaptarea efectivă la schimbările climatice având în vedere impactul acestora asupra populaţiei, dar şi a economiilor naționale”.

Ministrul de Externe Ramona Mănescu se află în SUA, în perioada 22 - 29 septembrie, unde efectuează o vizită de lucru alături de premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici.