​Preşedinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a desemnat luni viitoarea echipa responsabilă de relațiile cu mass-media, iar din aceasta face parte și o româncă, Dana Spinanț, care va prelua funcția de purtător de cuvânt adjunct al Executivului european.

Dana SpinantFoto: ec.europa.eu

Astfel, potrivit unui comunicat difuzat luni de instituția europeană, nucleul echipei de comunicare a Ursulei von der Leyen va fi format din germanul Jens Flosdorff, care va ocupa poziția de consilier executiv pentru comunicare în cadrul cabinetului preşedintei CE, francezul Eric Mamer, desemnat purtător de cuvânt principal al Comisiei, și Dana Spinant - purtător de cuvânt adjunct.

Dana Spinanț este în prezent director responsabil de buget, comunicare și afaceri generale în cadrul DG REGIO (departament al Comisiei pentru politică regională și urbană). Anterior, ea a condus o unitate responsabilă de problematica migraţiei neregulamentare (2015-2017) şi de politica privind drogurile (2010-2014).

Înainte de a se alătura Comisiei Europene, Dana Spinanț a lucrat timp de 15 ani ca jurnalist, la publicații precum EUobserver.com (2001-2002) și European Voice (2002-2009), fiind de asemenea director de știri și corespondent la Bruxelles pentru mai multe posturi de televiziune românești.

Eric Mamer și Dana Spinanț își vor prelua noile funcții odată cu învestirea noii Comisii Europene conduse de Ursula von der Leyen, care potrivit tratatelor europene este prevăzută să aibă loc pe 1 noiembrie 2019.