Parchetul General anunță că a preluat ancheta în cazul uciderii fetiței de 11 ani din Dâmbovița, dosar în care a fost începută urmărirea penală pentru lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat, fără a face precizări legate de cetățeanul olandez suspect în acest caz.

HotNews.roFoto: Hotnews

Parchetul instanței supreme spune, într-un comunicat de presă transmis luni seară că, având în vedere complexitatea cauzei, respectiv "elementele de extraneitate", precum și desfășurarea cercetărilor în mai multe județe, a preluat dosarul privind uciderea Mihaelei Adriana Fieraru, fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului Tribunalului Dâmbovița, unde a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru lipsire de libertate în mod ilegal, agresiune sexuală și omor calificat, mai precizează sursa citată.

Fetița de 11 ani din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.

Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16. Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea. Principalul suspect în acest caz este un cetățean olandez care a plecat sâmbătă din România.

Surse din Poliția Română au precizat pentru Mediafax că cetățeanul olandez se numește Johannes Visscher. Aceleași surse spun că bărbatul și-a închis telefonul încă de sâmbătă.

Imagini cu mașina închiriată de cetățeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița. Primarul din localitatea Gura Suții, Dinu Constantin, a spus că mașina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localității.

Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez au fost ridicate din locuința închiriată de acesta în București și au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.