​Echipele de negociatori ale Consiliului Uniunii Europene, respectiv, Parlamentului European, urmează să se întâlnească și marți seara, la Bruxelles, pentru a confirma un acord comun privind numirea procurorului român Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al viitorului Parchet European, au declarat, luni, pentru HotNews.ro, surse europene.

Foto:

În principiu, marți, Consiliul UE, reprezentat de ambasadorii Finlandei, Portugaliei și Croației, va informa Parlamentul European despre rezultatul votului indicativ de joia trecută, pentru Kovesi. Ca urmare, negociatorii Consiliului UE și cei ai Parlamentului European ar urma sa constate că există un acord comun provizoriu, care va trebui să fie confirmat formal de ambele părți, au explicat sursele.

Reamintim că joi, 19 septembrie, ambasadorii celor 22 de state UE care au aderat la mecanismul Parchetului European (EPPO) au decis, cu 17 voturi favorabile, desemnarea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, după ce, anterior, Parlamentul European o desemnase tot pe candidata româncă pentru această funcție.