Vremea se răceşte în toată ţara în această săptămână, când sunt aşteptate valori sub cele normale în această perioadă din an și vor fi variații de temperatură de la o zi la alta. După 28 septembrie se încălzește ușor, iar maximele vor fi, în general, între 20-23 de grade, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni transmise luni de către meteorologi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, pentru perioada 23 septembrie - 6 octombrie:

BANAT

În această săptămână, temperaturile diurne vor fi în scădere, urmând să se situeze, în general, sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 18-20 de grade. În aceeași perioadă însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice, cu 11-14 grade. După 28 septembrie, sunt prognozate valori în jurul mediilor multianuale - maxime de 20-23 de grade și minime de 9-11 grade, iar o ușoară răcire a vremii este estimată după 4 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, în special în zilele de 23, 24 și 26 septembrie.

CRIŞANA

În această săptămână, temperaturile diurne vor fi apropiate sau ușor sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale de 19-21 de grade. În aceeași perioadă însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior - 11-14 grade. În perioada 28 septembrie - 3 octombrie sunt prognozate valori mai ridicate față de mediie multianuale, cu maxime de 20-23 de grade și minime de 9-12 grade, iar o ușoară răcire a vremii este estimată după 4 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referință, în special în zilele de 23 și 26 septembrie.

TRANSILVANIA

În următoarele două săptămâni, valorile termice diurne vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18-21 de grade. Minimele nocturne vor fi, în special în prima săptămână, mult mai ridicate decât în intervalul care s-a încheiat - 8-12 grade. Pentru perioada 29 septembrie - 2 octombrie este estimată o creștere a temperaturilor diurne, care pot fi chiar și peste norma perioadei, în timp ce în cursul nopților se vor înregistra valori apropiate de normal. Ulterior acestui interval de timp, se estimează o ușoară răcire a vremii. Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi relativ ridicată, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ, doar pentru perioada 26-27 septembrie fiind posibile și cantități de apă mai însemnate.

MARAMUREŞ

Intervalul va debuta cu un regim termic caracterizat de valori peste cele normale în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 21-23 de grade și minime de 9-12 grade. După 25 septembrie, deși vor fi ușoare variații termice de la o zi la alta, temperaturile vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice, ziua în medie 18-20 de grade, iar noaptea, 7-10 grade. O ușoară răcire a vremii este estimată după 4 octombrie. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ ridicată, în special în perioada 25 - 27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie.

MOLDOVA

Deși vor avea ușoare variații de la o zi la alta, valorile de temperatură se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă din an, cu maxime de 18-22 de grade, mai rece urmând să fie în 27 septembrie. Minimele nocturne vor fi în general ușor mai mari față de mediile multianuale - 8-12 grade. După o ușoară creștere de temperatură prognozată pentru perioada 28 septembrie – 2 octombrie, este estimată o răcire a vremii spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 25-27 septembrie și în data de 30 septembrie.

DOBROGEA

Deși valorile vor avea ușoare variații de la o zi la alta, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru sfârșit de septembrie și început de octombrie. Astfel, media maximelor va fi de 20-22 de grade, iar a minimelor de 10-15 grade. Valori de temperatură ușor mai mari, 22-24 de grade cele diurne, sunt posibile în jurul datei de 30 septembrie, iar pentru finalul celor două săptămâni de prognoză este estimată o răcorire a vremii. Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie.

MUNTENIA

Răcorirea vremii din zilele de 24 și 25 septembrie va determina valori diurne ușor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18-21 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru 26 septembrie. Ulterior, deși vor fi ușoare fluctuații de la o zi la alta, temperaturile se vor menține în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20-23 de grade. În privința regimului termic nocturn, minimele vor fi, în medie, de 10-14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie.

OLTENIA

Răcorirea vremii din zilele de 24 și 25 septembrie va determina valori diurne ușor sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 18-20 de grade, în medie, urmate de o încălzire a vremii pentru 26 și 27 septembrie. Ulterior, deși vor fi ușoare fluctuații de la o zi la alta, temperaturile se vor menține în general apropiate de cele climatologic specifice, cu maxime de 20-23 de grade. În timpul nopții, minimele vor fi, în medie, de 10-14 grade, posibil mai scăzute către finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru apariția ploilor va fi mai ridicată în intervalul 24-26 septembrie.

LA MUNTE

Regimul termic nu va avea variații semnificative pe parcursul primei săptămâni de prognoză și va fi apropiat de cel normal în această perioadă din an. Ziua vor fi valori de 8-15 grade, iar pe parcursul nopților temperaturi ușor negative vor fi doar la altitudini de peste 2000 de metri. După ușoara încălzire din perioada 29 septembrie - 1 octombrie, sunt estimate temperaturi în scădere către finalul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în mare parte a intervalului de referință, dar cu precădere în perioada 24-27 septembrie și în jurul datei de 30 septembrie, când acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi în general moderate cantitativ.