​Imagini inedite cu președintele Donald Trump și premierul Indiei, Narendra Modi, îmbrățișându-se și ținându-se de mână la unul dintre cele mai impresionante mitinguri organizate cu prilejul vizitei în SUA a unui lider străin au făcut luni înconjurul lumii.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu mai puțin de 50.000 de oameni au venit pe stadion, în Houston, pentru a participa la ceea ce Trump a numit ”un eveniment profund istoric”. Cei doi demnitari au făcut schimb de mesaje de prietenie, s-au îmbrățișat și au mers prin mulțime ținându-se, în mod bizar, de mână.

Este una dintre cele mai mari manifestații organizate cu prilejul vizitei unui demnitar străin, notează BBC News.

Spectacolul de pe stadion a durat nu mai puțin de 90 de minute, 400 de artiști urcând pe scenă pentru a ”încălzi” mulțimea înainte ca cei doi să își facă apariția.

”Sunt atât de încântat să mă aflu aici, în Texas, alături de cel mai mare, mai devotat și mai loial prieten al Americii, premierul Modi”, a spus Trump mulțimii adunate pe stadion.

La rândul său, premierul Modi a spus că India are ”un adevărat prieten” la Casa Albă, descriindu-l pe președintele american ca fiind ”cald, prietenos, accesibil, energic și spiritual”.

”De la CEO la comandantul suprem, de la consilii de administrație la Biroul Oval, de la platourile de filmare la scena globală, prezența sa a avut un impact peste tot”, a spus Modi.

Dincolo de primirea de pe stadion, pe Modi îl așteaptă discuții dificile la reuniunea generală a ONU, notează BBC News. Cel mai probabil, acesta va fi criticat pentru tensiunile din provincia administrată de India, Kashmir.

Premierul Indiei face o vizită de o săptămână în SUA, pe agenda sa aflându-se negocieri privind relațiile comerciale și participarea la Adunarea Generală a ONU.