La ambasada Israelului are loc un exercițiu antitero organizat de SRI și instituțiile partenere din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, anunță SRI. În cadrul exercițiului a fost simulat un atac armat în incinta imobilului in care funcționează ambasada, precum și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

Blocul in care functioneaza ambasada ISraeluluiFoto: Google Street View

În cadrul exercițiului este testat răspunsul in teren al autorităților cu responsabilități, coordonarea activităților, dar si derularea in comun de măsuri investigative si post-incident. Va fi transmis și un mesaj pe sistemul Ro Alert in zona ambasadei Israelului din Bucuresti.

„Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului in care funcționează ambasada, precum și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat. Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum și efectuarea intervenției pirotehnice. Astfel de exerciții sunt derulate relativ frecvent de autoritățile competente naționale și sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forțelor implicate”, transmite SRI.

Ambasada Israelului la București se află într-un bloc în Piața Unirii, ocupând un etaj întreg.