Aniversare cu scantei la implinirea a 18 ani de la infintarea Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala. Membrii fostului CPUN s-au reunit marti la Palatul Parlamentului.

Fostul presedinte Ion Iliescu si revolutionarul Nica Leon au fost protagonistii unui schimb de replici presarat cu jigniri si amenintari de ambele parti. Revolutionarul i-a strigat lui Iliescu: " Esti un vierme, esti un criminal". "Dati-l afara", a solicitat fostul presedinte, in timp ce Nica Leon a continuat: "Eu sunt binefacatorul tau, ti-am salvat viata, mai animalule".

Scanteia s-a aprins in momentul in care fostul sef al statului s-a dus sa dea mana cu Nica Leon. In acel moment, revolutionarul s-a infuriat, replicandu-i lui Ion Iliescu ca el "nu da mana cu criminalii".

Potrivit Realitatea Tv, Iliescu i-ar fi replicat acestuia: "Ai fost si ai ramas dobitoc. Esti o puslama".

Ion Iliescu a negat, insa, ca l-ar fi injurat pe revolutionar si spune ca, dimpotriva, el a fost cel jignit: "Aşa a fost Nica Leon dintotdeauna. Daca luati stenogramele CPUN-ului, veti vedea, avea aceleasi iesiri, acelasi comportament, asa ca tinem seama de imprejurarea data. El m-a jignit, eu nu pot sa-l înjur. Asa e stilul lui", a declarat fostul sef al statului.

La randul sau, Nica Leon a explicat ca neintelegile sale cu Ion Iliescu sunt vechi: "Eu i-am facut lui plangere penala inca din 1990. Probabil voia sa dea mana cu mine ca sa ma razgandesc, sa-mi retrag plangerea de la Procuratura. Intr-un stat de drept dupa 1.100 de morti, n-ar fi trebuit sa stim cine e vinovat?", mai spune el. De altfel, Nica Leon l-a numit pe Ion Iliescu "un infractor care nu a participat la revolutie".

Potrivit NewsIn, la sedinta de astazi a CPUN au mai participat, printre altii, Adrian Nastase, Dan Mircea Popescu, Gelu Voican Voiculescu, Cazimir Ionescu, Razvan Theodorescu sau Iosif Boda.