​Salvamonștii din Maramureș au fost ținuți câteva ore pe munte, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un bărbat care se plângea de dureri puternice. În cele din urmă, bărbatul nu a fost găsit, iar salvamontiștii au aflat că acesta are antecedente în ceea ce privește apelurile false la 112, transmite Mediafax.

Interventie SalvamontFoto: Facebook - Salvamont Romania

Autoritățile au fost sesizate, printr-un apel la 112, despre faptul că în zona comunei Bârsana, pe Valea Frumușelii, un bărbat s-a accidentat și nu se mai poate deplasa. Salvatorii au luat legătura telefonic cu acesta și au aflat că bărbatul acuză dureri în zona abdominală și la o mână.

O Ambulanță a pornit spre locul în care se afla victima, dar, din cauza faptului că drumul forestier nu era practicabil, s-a dispus deplasarea unui echipaj de la Salvamont Cavnic.

Salvamontiștii l-au căutat pe bărbat mai multe ore în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, fiind verificate drumurile forestiere și șanțurile din zonă. Acesta ar fi părăsit locul în care se afla fără să le comunice acest lucru salvamontiștilor. Potrivit acestora, cu bărbatul accidentat nu s-a mai putut lua legătura, având telefonul închis.

„Din discuțiile cu colegii de la ambulanță și poliție și din verificările făcute de ei, individul ar mai fi avut solicitări către 112 și în trecut, după care nu a mai fost de găsit în zona anunțată, fiind identificat ulterior într-o altă locație refuzând să coopereze. (...) Se pare, din spusele colegilor de la Poliția din zonă, că individului (care are antecedente în a solicita ajutor prin 112) îi place să vadă în zonă ”, au transmis reprezentanții Salvamont Maramureș.

În cele din urmă, salvamontiștii s-au retras la bază, urmând ca polițiștii să îl identifice pe bărbat, iar în cazul în care se va dovedi că a fost doar o farsă să ia împotriva acestuia măsurile care se impun.