Treisprezece persoane - polițiști și instructori auto - au fost audiate vineri la DNA în urma unor percheziții care au vizat Serviciul de Permise Giurgiu. Polițiștii și instructori auto vizați în acest dosar sunt suspectați că au primit mită pentru eliberarea permiselor de conducere. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, în acest dosar au fost reținuți șeful Serviciului Permise Giurgiu şi primarul localităţii Valea Dragului.

Permis de conducereFoto: Hotnews

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor DNA, au făcut joi noapte 26 de percheziţii la sediul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autoturismelor (DRPCIV) Giurgiu, într-un dosar privind obţinerea frauduloasă de permise auto.

În urma perchezițiilor, șase polițiști, printre care şi șeful Serviciului de permise auto, și şapte instructori auto din Giurgiu au fost aduși la București pentru audieri la DNA. Ei sunt acuzați că ar fi luat bani de la elevi pentru a-i trece examenul pentru permis.

Conform surselor citate, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu şi primarul localităţii Valea Dragului au fost reţinuţi de procurorii DNA în acest dosar şi vor fi duși în instanță cu propunere de arestare preventivă. Primarul din Valea Dragului este asociat la o şcoală de şoferi, la care soţia ocupă funcţia de administrator, au precizat sursele judiciare.