Reprezentanții UDMR au transmis că în cazul în care Parlamentul European și Consiliul UE consideră că este potrivită Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European, atunci Uniunea susține decizia respectivă.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Poziția noastră în privința numirii Laurei Kövesi nu s-a schimbat din primăvară. Dacă doamna Kövesi este considerată potrivită de Parlamentul European și de Consiliul UE pentru ocuparea funcției de procuror șef european – așa cum s-a și întâmplat de altfel – noi susținem această decizie”, au transmis reprezentanții UDMR, potrivit Mediafax. Laura Codruța Kovesi a fost votată joi pentru funcția de procuror european șef în COREPER.

Decizia a fost luată cu 17 voturi din 22. Marko Ruonala, purtătorul de cuvânt al președinției finlandeze a UE, a declarat după votul de azi însă că acesta „nu este ultimul cuvânt”.

„Votul informal a confirmat că există o majoritate suficientă pentru sprijinirea doamnei Kovesi. Votul informal a fost unul secret. Va exista un vot formal în Consiliu odată ce negociatorii Parlamentului European și cei ai Consiliului vor fi căzut de acord. Acesta nu este ultimul cuvânt spus în această chestiune”, a spus Ruonala.