Un bărbat înarmat cu un topor a fost filmat în timp ce cobora dintr-un microbuz şcolar plin de copii, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Directorul școlii susține că vinovatul este șoferul microbuzului, dar că situația nu este atât de gravă, cu atât mai mult cu cât "copiii sunt obișnuiți cu această unealtă în gospodărie".

Barbat cu toporFoto: Stiri de Bistrita

Imaginile cu bărbatul care coboară din microbuzul școlar cu toporul în mână au fost postate pe Facebook de o persoană care spune: "De o săptămână, un individ cu toporul ascuțit provoacă teroare în autobuzul școlar ce transportă elevi pe ruta Florești - Nimigea de Jos, unii dintre ei cu vârste mici, de clasă pregătitoare".

Teodor Sas, directorul școlii din localitatea Nimigea, unde învață copiii preluați de acel microbuz școlar, a declarat pentru stiridebistrița.ro că nu s-a întâmplat nimic grav și că, deși este interzis transportul altor persoane în vehiculele destinate exclusiv elevilor, există o explicație în acest caz.

"Știu despre ce e vorba, nu este o chestie foarte gravă! Nu este gravă pentru că nu s-a întâmplat nimic grav, din fericire. Noi interzicem așa ceva (n.r. - ca o altă persoană să circule cu autobuzul destinat elevilor), dar șoferul, crezând că e părintele unui copil, s-a gândit să-l ia, mai ales că el mergea să ajute la crăpat de lemne pentru școală. Am întrebat și eu șoferul și mi-a zis că încă o dată l-a mai luat... Văzându-l acolo, în mijlocul drumului și știind de ce merge în Nimigea... Deci nu tăia lemne pe bani, el ajuta pur și simplu la cărpat de lemne, fie la Primărie, fie la școală. Lucrurile s-au precipitat un pic și nu-i atât de grav pe cât ați dori dumneavoastră să fie", a afirmat directorul școlii.

Într-o altă intervenție, la Digi 24, directorul școlii din Nimigea a spus, joi dimineață, că "vina este în totalitate a șoferului de microbuz", că a vorbit cu el, i-a atras atenția și "urmează să fie luate măsuri". El a insistat că nu s-a întâmplat nimic grav și nu era niciun pericol: "Nu era pericol. Copiii sunt obișnuiți cu această unealtă în gospodărie".