Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri seara, la Antena 3, că își dorește să nominalizeze „tot o persoană din rândul magistraților” pentru funcția de ministru al Justiției, după ce Curtea Constituțională a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce din funcție pe Ana Birchall.

DancilaFoto: Captura Antena 3

„Cred că vom veni tot cu o persoană din rândul magistraților” deoarece „nu vrem pe cineva înregimentat politic”, a spus Dăncilă, după ce șeful statului a refuzat numirea judecătoarei Dana Gîrbovan în acest post, decizie apreciată drept corectă de CCR.

În ceea ce privește moțiunea de cenzură anunțată de opoziție, Viorica Dăncilă nu are emoții. „Eu cred că moțiunea nu va trece”, a afirmat premierul, deoarece „în Parlament sunt destui oameni responsabili, care țin la stabilitatea acestei țări”.

Dacă moțiunea nu va primi voturile necesare, Guvernul se va prezenta în fața Parlamentului pentru un vot de încredere, după retragerea ALDE, dar chiar și dacă nu primește acest vot „Guvernul nu cade”, a subliniat Dăncilă.

„Guvernul cade doar prin demisia premierului sau prin moțiune de cenzură”, a explicat aceasta.

Mihai Gâdea s-a arătat interesat dacă se are în vedere suspendarea președintelui Iohannis, dar Viorica Dăncilă a precizat că „nu există” această variantă: cu „șase luni înainte de alegeri știți bine că nu putem face acest lucru”.