Un medic de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a fost condamnat definitiv, miercuri, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, după ce, în 2016, a pretins și primit bani de la mai mulți pacienți, pentru efectuarea unor examene RMN, relatează Mediafax.

Foto:

Magistrații Curții de Apel Iași l-au condamnat definitiv, miercuri, pe Eduard Moldveanu, medic la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.

„Admite apelul formulat de inculpatul-apelant Moldovanu Eduard împotriva sentinţei penale (...) a Tribunalului Iaşi, pronunţată în dosarul cu numărul de mai sus, sentinţă pe care o desfiinţează parţial, în latura penală. Rejudecând cauza, în limitele desfiinţării: Reduce cuantumul pedepsei principale aplicate inculpatului Moldovanu Eduard prin sentinţa apelată, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, alcătuită din 7 acte materiale, (...) de la 4 ani închisoare la 3 ani închisoare", se arată în soluția publicată pe portalul Curții de Apel Iași.

Magistrații au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei Tribunalului Iași, între care și cea de suspendare sub supraveghere a executării pedepsei.

Potrivit procurorilor, în timp ce era șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală din cadrul Spitalului de Neurochirurgie „N. Oblu” Iași, medicul a cerut de la mai mulți pacienți sume de bani pentru efectuarea unor examene RMN.

„În perioada 18 martie - 3 iunie 2016, inculpatul Moldovanu Eduard, în calitate de Șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală al Spitalului de Neurochirurgie Iași și medic în cadrul acestui laborator, a pretins și primit cu titlu de mită de la mai mulți pacienți sume cuprinse între 250 – 600 lei (în total 3.300 lei) pentru efectuarea unor examene RMN, interpretarea rezultatelor și prescrierea de tratamente", se arată în comunicatul prin care DNA anunța trimiterea medicului în judecată.