Vameșul de la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moravița, din județul Timiș, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un om de afaceri ce transporta sicrie din Serbia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul Timiș, potrivit Mediafax.

Tribunalul Timiș a decis, marți, arestarea preventivă pentru 30 de zile a vameșului de la Punctul de Trecere a Frontierei Stamora Moravița, din județul Timiș, care a fost prins în flagrant, luni, în timp ce lua mită de la un om de afaceri care transporta sicrie din Serbia.

Procurorii DNA susțin că în zilele de 4 și 12 septembrie vameșul a pretins și primit de la un om de afaceri 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare. „Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameșul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancțiunea confiscării mărfurilor transportate”, se arată într-un comunicat, remis presei marți, de procurorii DNA.

Ulterior, în 16 septembrie, vameșul i-a cerut, pentru același motiv, omului de afaceri 150 de euro. După mai multe negocieri, acesta a acceptat suma de 70 de euro, la primirea căreia s-a realizat flagrantul.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, vameșul deține numeroase imobile, dintre care zece doar pe scara unui bloc din Dumbrăvița, Timiș.